Pipershuse är ett glasscafé och café beläget mitt i centrala Hamburgsund. Vi jobbar på att vara det givna utflyktsmålet för alla åldrar.

I vårt glasscafé hitar du skopglass från Pipersglace och Engelholmsglass. Självklart har vi även Pipersglace goda pinnglassar att erbjuda.
Glassen går att få på många olika sätt i olika menyer och kombinationer! I vårt café hittar ni allt från matiga mackor, bakelser, fikabröd, matbröd mm.

Det var en gång i tiden som Pipersglace började tillverkas just här i dessa lokaler i Hamburgsund (läs mer under historia).

Om Pipersglace

Pipersglace togs den 1 mars 2016 över av Anette Blomqvist Hansson och Hanna Hansson. Det är nu tillbaka i Hamburgsund, här det en gång startades.

Vi ansvarar för all produktutveckling och är angelägna om att ha en nära relation med våra ekologiska leverantörer. I vårt samarbete tar vi fram nya ekologiska produkter till gemensam nytta och för en hållbar utveckling.

Det är viktigt för oss att synliggöra ursprunget på våra råvaror. Därför jobbar vi med system som ska ge konsumenten information om hela produktionskedjan från jord till bord.

Tillverkningen av vår ekologiska glass sker hos Engelholms Glass i Ängelholm.

Karamellpojkarna gör den goda chokladdoppingen till våra glasspinnar.

Pipersglace kärnvärden:

  • Ekologiskt
  • Premium
  • Närproducerat
  • Rättvisemärkta ingredienser
  • Spårbarhet – från jord till bord
  • Minimera transporter genom smarta distributionslösningar

Om Engelholmsglass

Engelholms Glass är det skånska familjeföretaget, som tillverkar och säljer glass av högsta kvalitet.

Glasstillverkningen i Ängelholm startade redan 1937, då som en del av mejeriet. Sedan 1977 drivs företaget som familjeföretag, med alla ägare aktiva i driften. Idag tillverkas ca 1,2 miljoner liter gräddglass per år.

Engelholms Glass satsar på kvalité och service, därför tillverkar vi gräddglass av högsta klass, med de bästa råvarorna. Engelholms Glass har korta beslutsvägar och vi är lyhörda för kundernas intresse och behov.

Engelholms Glass vill vara det självklara valet för kvalitetsmedvetna konsumenter!